Saturday, June 27, 2009

udang masak tomato



bahan2 :

1 biji tomato di blend
3 ulas bawang putih
2 ulas bawang merah
daun bawang
sos cili
sos tomato
garam
gula
udang
cili api


cara2

tumis bawang
masukkan udang
masuk tomato yg di blend
masuk sos
masuk air
masuk garam secukup rasa + gula
tabur sedikit lada sulah
tabur daun bawang

tadaaa..siap

3 comments:

Anonymous said...

unyuk menilai sesuatu masakan, kita sharusnya melihat secara fizikal tentang apa yang dimasak oleh seseoragng.. dari pemerhatian saya, kepala udang secara keseluruhan hampir tertanggal.ini menggambarkan si pemasak kurang mahir dalam mengendalikan masakan yang memerlukan art dalam memasak.lebih kurang andaian kaki bola(untuk xreti main bola=kaki udang(untuk xreti masak udang) la nie..besides that, terdapat lapisan minyak yang agak tebal kelihatan.si pemasak kurang sensitiviti tentang kalori makanan atau dia main hentam tuang minyak jer.suka ati katakan.however, secara keseluruhan masakan nampak sedap(kena puji skit karang majuk sebulan plak) tp kalo dimakan selalu alamat BMI naik la.

Fatehah A. said...

oh cantiknye udang tu....huhu..

Unknown said...

beshnye..nak2..